Pogoji uporabe

Splošne informacije

 

Dobrodošli v spletni prodajalni Plama-pur, kjer lahko udobno kupujete 24 ur na dan. Podjetje Plama-pur d.o.o. (v nadaljevanju Plama-pur) in kupec medsebojne obveznosti v zvezi s storitvijo e-trgovine urejata s pogoji poslovanja, navedenimi na tem mestu. Plama-pur naročene izdelke dostavlja kupcem na območju Slovenije. Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletne aplikacije in ostale informacije v spletni prodajalni Plama-pur so na voljo le v slovenskem jeziku. V spletni prodajalni lahko nakupujete kot registriran uporabnik, lahko pa nakup opravite tudi brez registracije.

Za dodatne informacije nam lahko pišete na elektronski naslov trgovina@plama-pur.si. Če na vprašanje ne bomo mogli odgovoriti takoj, vam bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času.

Dopuščamo možnost napak pri objavljenih opisih ali ceni izdelkov.

 

Cene v spletni prodajalni

 

Cene izdelkov, ki so objavljene v spletni prodajalni Plama-pur, so navedene v EUR in že vsebujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo do preklica oziroma do objave novih cen. Ponudba na straneh spletne prodajalne velja samo za nakup preko spletne prodajalne. Cene v spletni prodajalni niso primerljive in niso nujno vedno enake, kot so cene v trgovini Plama-pur. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

 

Postopek nakupa

 

1. Korak - Izbor in dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico

 

Izdelek, ki ga želite kupiti, dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb »V košarico«. Če ste z nakupovanjem zaključili, kliknite na gumb »Na blagajno«. Če želite v košarico dodati še druge izdelke, kliknite na gumb »Nadaljuj z nakupom«.

V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. V košarici si lahko v vsakem trenutku ogledate seznam izbranih izdelkov, spremenite količino ali odstranite izdelek iz košarice. Ko z dodajanjem izdelkov v košarico zaključite, kliknite na gumb »Naprej«.

 

2. Korak - Registracija ali vpis uporabnika

 

Ko ste v košarico dodali vse želene izdelke, nadaljujete na naslednji korak, kjer vpišete podatke za začetek naročila. Če ste že registrirani v spletno prodajalno, izberite možnost »Prijavi se« in vpišite uporabniško ime in geslo, ki ste ga dobili ob prijavi. Če v spletno prodajalno še niste registrirani, izberite možnost »Registriraj se kot nov uporabnik« in v polja vpišite vse potrebne podatke za registracijo. V primeru, da želite nakup opraviti brez registracije, izberite možnost »Nakup brez registracije«, kjer v polje vpišete le vaš kontaktni e-naslov. Nadaljujte na naslednji korak.

 

3. Korak – Naslov za dostavo

 

V tretjem koraku sledi vpis oziroma pregled kontaktnih podatkov za dostavo. Registrirani uporabniki spletne prodajalne v tem koraku preverite že vpisane kontaktne podatke. Če ste v prejšnjem koraku izbrali možnost nakupa brez registracije, v tem koraku vpišite vse zahtevane kontaktne podatke. V primeru, da želite dostavo na drug naslov, kliknite možnost »Izdelke želim prejeti na drug naslov« in vpišite kontaktne podatke za dostavo na želen naslov. Obvezen je vnos telefonske številke za dostavo. Kliknite na »Sprejemam pogoje nakupa« in nadaljujte na naslednji korak.

 

4. Korak – Plačilo

 

Sledi izbira načina plačila. Izbirate lahko med tremi načini plačila in sicer:

- plačilo v trgovini Plama-pur; Blago boste osebno prevzeli in plačali v naši trgovini.

- plačilo po predračunu; ob potrditvi naročila vam bomo na elektronski naslov poslali predračun. Po plačanem predračunu in potrjenem naročilu, bo blago odposlano. *

- plačilo z debetno oziroma kreditno kartico; po oddaji naročila boste avtomatsko preusmerjeni na spletno stran, kjer boste vnesli podatke o kreditni kartici ter izvedli plačilo. Po izbiri načina plačila, ki vam najbolj ustreza, kliknite na gumb »Naprej«. Ob uspešni avtorizaciji boste preusmerjeni na 5. korak. Po potrjenem naročilu, bo blago odposlano. *

* Strošek pakiranja in dostave je 12 EUR (z vključenim DDV).

 

5. Korak – Pregled naročila

 

V petem koraku sledi pregled naročenega. Na ekranu se prikažejo naročeni izdelki in podatki o plačniku ter dostavi. Po kliku na gumb »Naprej«, boste v vaš e-poštni nabiralnik prejeli potrditveno e-sporočilo, v katerem kliknite na povezavo. S klikom na povezavo avtorizirate naročilo.

 

6. Korak – Potrditev naročila

 

Po avtorizaciji naročila boste v vaš e-poštni nabiralnik prejeli sporočilo, da je bilo vaše naročilo uspešno avtorizirano in oddano. O nadaljnjih korakih v zvezi z vašim naročilom boste obveščeni po e-pošti.

 

Dostava

 

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku od tri (3) do sedem (7) delovnih dni po prejemu plačila.

 

Naročene izdelke vam bo na območju Slovenije dostavila kurirska služba.  Za zamude dobav zaradi ne-ažurnosti prevoznikov ne odgovarjamo. Možen je tudi osebni prevzem blaga v trgovini Plama-pur v Podgradu.

Lahko se zgodi, da zaloge posameznih izdelkov poidejo in niso več na voljo. Kadar vam naročenega izdelka ne moremo zagotoviti, si pridržujemo pravico, da od naročila odstopimo. O odstopu od naročila vas bomo pravočasno obvestili.

 

Identifikacija strank ob prevzemu blaga

 

Dostavljalec oziroma od njega pooblaščena dostavna služba, si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da bo naročeno blago izročeno pravemu naročniku.

 

Menjave in reklamacije

 

V primeru, da kupljen izdelek ni izpolnil vaših pričakovanj, ga lahko vrnete pod pogoji, ki so navedeni v nadaljevanju.

 

Zamenjava izdelka

 

Naša želja je, da v spletni prodajalni Plama-pur nakupujete udobno, varno in brez skrbi. Razumemo, da pri spletnem nakupu izdelka niste imeli v rokah, zato vam omogočamo, da v roku 14 dni izdelek preprosto vrnete in zamenjate, brez vprašanj. To velja za standardne izdelke. Izdelkov, ki so narejeni po naročilu, ne moremo sprejemati nazaj.

Postopek zamenjave je preprost. Izdelek lahko zamenjate v roku 14 dni od prevzema. Izdelek, ki ga imate doma, zapakirajte v paket in ga pošljite na naš naslov. Paketu priložite fotokopijo računa. Pomembno je, da na obrazec poleg svojih podatkov vpišete, kateri drug izdelek želite. Naročen izdelek vam bomo poslali v najkrajšem možnem času. Izdelek, ki ga vračate, mora biti nepoškodovan, zapakiran v originalno embalažo, v nespremenjeni količini in brez sledi uporabe. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 

Reklamacija izdelka

 

V primeru reklamacije izdelka iz naslova stvarne napake vas prosimo, da izdelke vrnete v originalni embalaži in opišete napako, ki ste jo zaznali na izdelku. Paketu priložite tudi fotokopijo računa. Vrnjen izdelek bomo predali v reklamacijsko službo, ki bo ocenila upravičenost reklamacije. O rezultatu postopka in nadaljnjih korakih vas bomo obvestili v roku 8 dni po prejemu reklamacije. Plama-pur ne odgovarja za napake in morebitno nastalo škodo, ki nastane ob nepravilni uporabi in vzdrževanju izdelka.

Pri vračilu izdelkov ne pozabite priložiti fotokopije računa.

Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo po elektronski pošti trgovina@plama-pur.si.

 

Pravica do odstopa od pogodbe

 

Naša želja je, da v spletni prodajalni Plama-pur nakupujete udobno, varno in brez skrbi.

 

V roku 14 dni od prevzema naročenega blaga imate pravico odstopiti od pogodbe, brez navedbe razloga za svojo odločitev (43. člen ZVPOT).

 

V predpisanem roku nam po elektronski pošti trgovina@plama-pur.si sporočite, da odstopate od pogodbe. Po vaši najavi odstopa od pogodbe začne teči 30 dnevni rok, v katerem morate izdelek vrniti. Paketu, ki ga vračate priložite fotokopijo računa. Pomembno je, da poleg svojih podatkov vpišete tudi številko svojega tekočega računa, na katerega bomo v roku 5 delovnih dni po prejemu vrnjenih izdelkov nakazali kupnino. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Pri vračilu izdelkov ne pozabite priložiti fotokopije računa.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo po elektronski pošti trgovina@plama-pur.si. Odstop od pogodbe kupca, ki je pravna oseba, se presoja po določbah Obligacijskega zakonika.

 

Pogodba o nakupu

 

Pogodba o nakupu se hrani na sedežu podjetja Plama-pur in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na e-naslov trgovina@plama-pur.si. Sklenjena pogodba bo shranjena v podjetju šest (6) mesecev po sklenitvi. Dostop do pogodbe je možen v zgoraj navedenem časovnem obdobju.

 

Reševanje potrošniških sporov

 

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) Plama-pur potrošnike obvešča, da trenutno ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

 

V skladu s 4. odstavkom istega člena Plama-pur objavlja povezavo na platformo za SRPS.

 

Vklopi razum, zahtevaj račun!

 

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.

Račun boste prejeli skupaj z izdelkom v fizični obliki.

Vklopi razum, zahtevaj račun.

 

Razprodani izdelki

 

V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

 

Splošni pogoji uporabe spletnega mesta

 

Spletno mesto je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.plama-pur.si.

 

Vsebina spletnega mesta

 

Plama-pur se obvezuje, da bo storila vse, kar je v njeni moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju podatkov.

 

Zaščita avtorskih pravic

 

To spletno mesto je izključna last podjetja Plama-pur d.o.o., zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, fotografij, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vseh zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in dovoljenja podjetja Plama-pur.

 

 

Sprememba pogojev

 

Plama-pur si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev, brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Zaradi teh pravic si ob vsakem obisku našega spletnega mesta pozorno preberite splošne pogoje uporabe, pogoje poslovanja za e-trgovino in politiko varovanja osebnih podatkov v e-trgovini.

 

Pristojno sodišče

 

Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh, se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Kopru.

 

Zaključek

 

Z vstopom na spletno stran www.plama-pur.si soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji. Želimo vam prijetno nakupovanje.

 

Politika Varovanja osebnih podatkov

 

Politika varovanja osebnih podatkov na kratko

 

Nikoli ne bomo zlorabljali vaših osebnih podatkov na kakršenkoli način. Nekateri razdelki spletnega mesta zahtevajo registracijo z osebnimi podatki. Plama-pur jamči, da bo osebne podatke varovala kot zaupne. Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji stranki, razen če tako zahteva zakon.

 

Politika varovanja osebnih podatkov podrobneje

 

Izjava podjetja Plama-pur d.o.o. o politiki varovanja osebnih podatkov

Varovanje osebnih podatkov naših uporabnikov je pomembna skrb našega podjetja. Vsi vaši osebni podatki, ki nam jih boste posredovali ob prijavi v spletno prodajalno Plama-pur, bodo varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07).

 

Vse spletne aktivnosti podjetja Plama-pur so v skladu z Evropsko zakonodajo (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC in Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) in državnimi zakonodajami Centralne in Vzhodne Evrope. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami podjetja Plama-pur, ki jih dobi o vas, kadar obiščete našo spletno stran.

 

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

 

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira (npr. ime, priimek, elektronski naslov ali poštni naslov). Osebnih podatkov ne zbiramo, razen kadar vi to omogočite, tj. ob registraciji, nakupu. Plama-pur jamči, da bo osebne podatke varovala kot zaupne.

Vaše podatke bomo hranili vse do vašega preklica.

Zahtevo o vpogledu v informacijo o tem, katere vaše osebne podatke hranimo, lahko kadarkoli pošljete na naš e-naslov trgovina@plama-pur.si.
Soglasje za nadaljnjo uporabo osebnih podatkov lahko kadarkoli umaknete tako, da nam to zahtevo pošljete na naš e-naslov.
Ko bomo prejeli vaš umik soglasja, bomo vaše podatke izbrisali v roku 15 delovnih dni.

 

Uporaba in širjenje osebnih podatkov

 

Podjetje Plama-pur bo uporabilo vaše osebne podatke zaradi tehničnih razlogov administracije na spletnem mestu, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami. Podjetje Plama-pur ne bo posredovalo vaših osebnih podatkov tretji stranki ali jih kakor koli tržilo drugje. Zaposleni v podjetju Plama-pur so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših zaupnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti.

 

Svoboda izbire

 

Osebne podatke, ki jih posredujete podjetju Plama-pur nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ne boste posredovali podjetju Plama-pur, potem do nekaterih spletnih strani spletnega mesta ne boste imeli dostopa.

 

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

 

Kadar koli dostopate na spletno stran podjetja Plama-pur, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje obiskanosti našega spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

 

Piškotki

 

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in onemogočajo našim stranem prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno mesto podjetja Plama-pur. Podjetje Plama-pur uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo našega spletnega mesta.

 

Varnost

 

Podjetje Plama-pur si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.

 

Mladoletne osebe

 

Podjetje Plama-pur močno priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na spletne strani podjetja Plama-pur brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Podjetje Plama-pur ne bo nikoli zavestno zbiralo osebnih podatkov od mladoletnih oseb ali jih kakor koli uporabilo ali jih razkrilo tretji stranki brez njihovega dovoljenja.

 

Povezave do drugih spletnih strani

 

Izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na spletno mesto podjetja, ki ga ima podjetje Plama-pur. Spletne strani na tem spletnem mestu lahko vsebujejo povezave do drugih oskrbovalcev znotraj in izven podjetja Plama-pur, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno mesto podjetja Plama-pur, si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.